Proef de sfeer van Luxemburg
Luxemburg
Mellerdall- Mëllerdall

Het Mëllerdall is een gebied in het oosten van Luxemburg waar de rust-, en natuurliefhebber zijn hart kan laten spreken. Het is een bijzonder landschap en het gebied wordt ook wel "Klein Zwitserland" genoemd. Echternach is een bijzonder stadje. Niet door haar afmeting, maar door de culture rijkdommen.

De natuur is verrassend en lijkt niet op enig ander natuurgebied in West-Europa. Door duizenden jaren van erosie zijn er vele prachtige rotsformaties ontstaan. In het gebied kun je wandelen langs watervallen, kloven en grotten. Steile landschappen en schilderachtige plekjes wisselen elkaar af. De streek leent zich, naast het wandelen, uitermate voor fietstochten door de mooie natuur en de leuke dorpen.

Al vele duizenden jaren is het gebied bewoond en er zijn een aantal interessante archeologische vindplaatsen te bezoeken. Zowel de germanen, de romeinen als de middeleeuwen hebben hun sporen in het gebied achtergelaten. De locaties van de historische plekken liggen doorgaans in de directe omgeving van Echternach.

De culinaire traditie van de streek garandeerd dat u zich over eten en drinken niet druk hoeft te maken! Er zijn mooie en gezellige restaurants in het gebied te vinden die het verblijf nog aangenamer maken!