Proef de sfeer van Luxemburg
Luxemburg
Luxemburg- Lëtzebuerg

De hoofdstad van Luxemburg is gelijknamig aan de naam van het land. De stad telt zo'n 80.000 inwoners. Luxemburg is al eeuwen zowel letterlijk als figuurlijk het centrum van Europa en heeft een belangrijke bijdrage geleverd aan de stichting van de Europese Unie. Luxemburg heeft een reputatie m.b.t. haar bankwezen en fiscale voordelen, maar de stad heeft vele leuke bezienswaardigheden. Het motto "klein maar fijn" gaat zeker op voor deze idyllische stad.

De stad wordt gedomineerd door haar verleden. De centrale ligging van de stad heeft er voor gezorgd dat vele machthebbers over het groothertogdom de vestigingsmuren van de stad hebben onderhouden en versterkt. De burcht van Luxemburg verheft zich dominant boven de stad en staat op de werelderfgoedlijst van UNESCO.

Het is goed shoppen in de vele straatjes en mooie pleinen. Er zijn verscheidene mooie en kleine winkels. Eten kunt u doen in één van de vele restaurants en er zijn enkele mooie theaters. De stad heeft geen nachtleven zoals London of Berlijn. De uitgaansgelegenheden liggen redelijk verspreid over de stad, maar de voorzieningen zijn daar om toch van het kleinschalige, maar trendy en gezellige uitgaansleven te genieten.

Naast het bezoek aan de oude burcht zijn er nog enkele andere interessante musea te bezoeken. Het Musée nationale d’Art et d’histoire geeft een bijzonder beeld van de bewogen geschiedenis van het land, de stad zelf en de daarbij behorende kunst. Het museum heeft twee verschillende vestigingen.